O'Learys Hamburgare

Classic Burgers

Förmodligen behöver vår klassiska O’Learys-burgare ingen närmre introduktion, det är samma storsäljare som du äter hos oss på O’Learys! Högrev, flank och entrecôte i en perfekt blandning, endast smaksatt med peppar och salt. Tillaga i panna eller på grillen och för dig som gör en sport av att nå den perfekta stekgraden – sikta på 72°C i det här fallet. 

O’Learys hamburgare finns hos utvalda ICA och Coop-butiker, fråga din lokala handlare.

Så här enkelt är det:

GRILL:
Lägg burgaren på grillen, låt grilla 1,5-2 minuter. Vrid burgaren ett halvt varv och grilla 1,5-2 minuter. Vänd sedan burgaren och upprepa proceduren tills burgaren är genomstekt, +72°C.
STEKPANNA:
Lägg burgaren i en medelvarm panna, stek 1,5-2 min. Vänd burgaren och stek i 1,5-2 minuter. Avsluta sedan med att vända tillbaka burgaren och stek till burgaren är genomstekt +72°C.

Ingredienser

Nötkött (högrev, flank, entrecôtekappa (99%)), salt och peppar.

Näringsvärde

Energi 978/234 kcal
Fett 19 g
- varav mättat fett 8,6 g
Kolhydrat 0 g
- varav sockerarter 0 g
Protein 17 g
Salt 1,1 g

De perfekta

tillbehören

pommes frites, saltgurka och en klassisk coleslaw 


Coleslaw – Most Valuable Player

Det är ingen slump att coleslaw är vår grundare Jonas absoluta favorittillbehör – det passar nämligen till det mesta i O’Learys-köket! Saftiga burgare, möra köttbitar eller krispiga revbensspjäll – coleslaw sluter tallrikscirkeln.

Coleslaw

RECEPT

Ingredienser

Portioner ca 5 

9 dl vitkål
2 dl morot
2 msk farinsocker
1,75 msk äppelcidervinäger 
1,25 msk söt senap
1,5 dl majonnäs
1,5 tsk grovmalen svartpeppar

  1. Skala och riv morötterna på den grova sidan på ett rivjärn eller i matberedare.
  2. Ansa vitkålen från de yttre bladen och ta bort mittstocken. Finstrimla bladen med kniv eller riv kålen fint i matberedare.
  3. Blanda morot och vitkål med övriga ingredienser och smaka av. 
  4. Vill man ha en krämigare coleslaw kan man med fördel tillsätta mer majonnäs.
  5. Förvara coleslaw i kylskåp täckt med plastfilm eller lock tills den ska serveras.
  6. Förvarad i kylskåp håller coleslaw 5-6 dagar.

Pommes frites – allroundspelaren

Varje lag behöver ju en rutinerad trotjänare som alltid funkar. Och vad är matkultur i äkta sportbaranda utan pommes frites? Ett bra tips är att låta plåten stå kvar i ugnen vid uppvärmningen, så får du extra god krispighet på pommes fritsen sen. Varför inte toppa med lite havssalt?

Pommes Frites

Enjoy